Technická pomoc 5x, 1x Dopravní nehoda, 1x Požár 13.1.2019

Během neděle 13.1.2019 byla jednotka vyslána celkem pětkrát k odstranění spadlých stromů přes komunikaci. Ve všech připadech se jednotka podílela na odstraňování stromů z vozovky pomocí motorové pily.

Tentýž den v 10.05 hod byla jednotka vyslána k dopravní nehodě linkového autobusu a nákladního automobilu. V linkovém autobuse se v době nehody nacházel pouze řidič. Událost se obešla bez zranění. Na místě události jednotka, po domluvě s velitelem zásahu, prováděla usměrňování silničního provozu. Komunikace byla po celou dobu zásahu uzavřena. Spolupráce s Policií ČR, PS Rychnov nad Kněžnou, PS Dobruška, JSDH Orlické Záhoří.

Ještě tohoto dne byla jednotka vyslána k požáru sloupu elektrického vedení. Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o přehoření kabelu na sloupovém transformátoru, zřejmě vlivem zkratu. Při příjezdu na místo události se v blízkosti transformátoru nikdo nenacházel a bylo zjištěno plamenné hoření izolace kabelu, které se po chvíli samovolně uhasilo. Jednotka zajistila okolí místa události a vyčkala příjezdu PS Dobruška a také vyšetřovatele. Událost se obešla bez zranění. Spolupráce s PS Dobruška.