Do nové garáže nové auto

A protože, když nová garáž, tak do ní nové zásahové vozidlo. A tak do nové garáže bylo pořízeno nové zásahové vozidlo DA L1Z na podvozku Mercedes Sprinter. Vozidlo je určeno do špatně přístupných terénů v Orlických a Bystřických horách, po lesních a polních cestách k řešení krizových situací i v těch nejhorších klimatických podmínkách.  Vozidlo je devítimístné s velkým úložným prostorem odděleným přepážkou od kabiny posádky. Je vybaveno motorovým vysavačem a ochrannými oděvy proti bodavému hmyzu, lékárnou, sorpčním materiálem, motorovou řetězovou pilou, nářadí na nouzové otevírání bytů atd. Vybavovat se bude postupně podle potřeb jednotky.

Vozidlo bylo pořízeno z projektu INTERREG „Modernizace zařízení a vzájemné pomoci při mimořádných událostech v Orlických a Bystřických horách“.

Nemalý podíl jak na financování, ale hlavně na práci s oběma projekty má samotná obec, v čele s paní starostkou Alenou Křížovou. Už jenom to, že se pustila do dvou projektů najednou, je velice obdivuhodné a chtěl bych jí tímto jménem celé jednotky velice poděkovat, protože bez jejího úsilí by se nic takového neuskutečnilo. Bylo to spoustu hodin práce, ale také hodně nervů, protože vše nešlo vždy, tak jak by mělo.